Site icon Basket Mělník

U12 veze z Nymburka jednu výhru a jednu porážku

Družstvo U12 v Nymburce

Družstvo U12 v Nymburce

Netradičně v neděli jsem zamířili k dalšímu zápasu do Nymburka. Již dopředu jsem věděli, že naše U12 čeká velmi těžký dvojzápas, protože Nymburk je v tabulce hned za námi. Navíc nám v posledním vzájemném duelu připravil první porážku v sezóně – navíc na domácí palubovce.

V prvním zápase na nás domácí vlétli a již první čtvrtina dávala tušit, že tento zápas nedopadne dobře. Střeleckou formu jsme zapomněli nejspíše v autobuse, k tomu jsme přidali velké množství chyb. Kroky, přihrávky přímo soupeři, atd. Nejhorší bylo pozorovat, že nám trvá i dvě minuty, než zjistíme, koho na hřišti bráníme. První zápas se nám opravdu nepovedl a netřeba se déle rozepisovat.

O přestávku mezi zápasy se trenérské trio rozhodlo promíchat sestavou. Klukům jsme zdůraznili, že i když se nedaří střelecky, je potřeba zápas odmakat a bojovat na 100% hlavně v obraně. Změny v sestavě ruku v ruce s proslovem trenérů měly za následek, že druhý zápas již byl z naší strany daleko lepší. Střelecky se začalo dařit kapitánovi Matoušovi Jurmanovi. Adam Semerád, který nás přijel podpořit na druhý zápas, těžil ze spolupráce s Matoušem a ohrožoval soupeřům koš z rychlých protiútoků. Domácí dokázali před poločasem snížit na 17:26 i díky tomu, že trenéři hostí dali příležitost i mladším hráčům z lavičky. Druhý poločas se hrál vyrovnaný zápas, Mělník nedokázal své vedení nějak výrazně navýšit, stejně ta k domácím se nedařilo utkání zdramatizovat.

Z Nymburka si kluci vezou nejenom jednu zaslouženou porážku a jedno vybojované vítězství, ale především poznatek, že bez maximálního nasazení se prostě vyhrát nedá.

 

Ukončete mobilní verzi