Site icon Basket Mělník

Úspěšný víkend pro mladší minižáky U12

Hned 4 zápasy čekaly na mělnické mladší minižáky U12 o tomto víkendu. Na domácí palubovce v sobotu přivítali družstvo BŠ Praha a v neděli ráno je čekala cesta k odloženému utkání do Brandýsa nad Labem. Družstvo se muselo vypořádat s absencí několika hráčů, a tak byly do „zbraně“ povolány i naše zálohy v podobě kluků z přípravky.

BK R&J EBC Mělník vs. BŠ Praha 79:54

BK R&J EBC Mělník vs. BŠ Praha 75:62

O výhře v prvním utktání se rozhodlo již v první čtvrtině, kdy si družstvo vypracovalo téměř dvacetibodový náskok. V následujících čtvrtinách se hrál pěkný basket z obou stran. Až v poslední části se domácí družstvo dostalo pod lehký tlak, protože klíčoví hráči posbírali velké množství faulů. Tuto čtvrtinu sice o 3 body domácí družstvo prohrálo, ale tato skutečnost již neměla na výhru Mělníka vliv. Do druhého zápasu vstoupili lépe hosté z Prahy, kdy se po několika pěkných akcích dostali do vedení. Domácí stihli ještě do konce čtvrtiny otočit a přenést vedení lehce na svoji stranu. Od té doby se hrál opět vyrovnaný zápas. Na domácích hráčích byla znát únava, ale bojovali až do konce a i druhý zápas vyhráli.

BK Brandýs nad Labem vs. BK R&J EBC Mělník 45:46pp

BK Brandýs nad Labem vs. BK R&J EBC Mělník 16:51

V neděli ráno nás čekalo derby v Brandýse nad Labem. Brandýs je v tabulce sice na posledním místě, ale je to mladé družstvo a jeho výkony šly v sezóně nahoru a pod vedením mladého trenéra Filipa Čeňka se budou jistě velmi rychle zlepšovat. V prvním poločase prvního zápasu si udržovali domácí hráči mírné vedení. Mělnickým hráčům se moc nedařilo. Ve třetí části se začalo dařit a mělničtí se dostali do vedení. Čtvrtou čtvrtinu vyhrál Brandýs 11:5 a zápas tak dospěl do prodloužení. V něm byli šťastnějším družstvem mělničtí a o jediný bod vyhráli. Zápas to nebyl moc pěkný ke koukání. Spíše bojovný, plný emocí a vypjatých situací. Info níže. Druhý zápas se pro mělnické vyvíjel podstatně lépe a od začátku zápasu vedli. Ve třetí čtvrtině definitivně zlomil Mělník odpor soupeře a zápas v poklidu dovedl do vítězného konce. První zápas nabídl několik vypjatých situací a v článku jsem je úmyslně nezmiňoval. Ale v průběhu týdne jsem byl upozorněn na komentář pana Petra Čeňka na jejich stránkách. Na zápasech jsem přítomen nebyl, ale rád bych tlumočil reakci našich rodičů, kteří na zápase byli přítomni a zmíněný komentář pana Čeňka si přečetli. Jejich reakci tedy přikládám na konec článku. Klukům bych chtěl za basketbalový víkend poděkovat. Ne vždy předvedli hru podle našich představ, ale v každém zápase bojovali na maximum.

komentář pana Ing. Petra Čeňka (odkaz)

Mladší minižáci se v neděli chtěli pokusit alespoň o jednu výhru v soutěži, kde jsou jasně nejmladším celkem. Tento záměr se celkem dařilo naplňovat a domácí vedli po celou první polovinu utkání. Po změně stran šli do vedení hosté, aby svěřenci kouče Filipa Čeňka tři minuty před koncem šli do pětibodového vedení. Hosté však ve vypjaté koncovce srovnali, a tak se prodlužovalo. V pěti nastavených minutách měl více štěstí Mělník, který dokázal domácí ztrátu potrestat košem a výhře o jediný bodík. Kluci bojovali, ale spousta neproměněných příležitosti a technických chyb je připravilo o výhru. Všimli jsme si naprosto nevhodného chování mělnického trenéra Kvasného v nedělním měření sil v KP „U12“ chlapců. V dramatické koncovce normální hrací doby nejdříve vstoupil do hřiště, aby následně hrubě urážel dvojici rozhodčích Vávra – Marečková. Zejména výroky na adresu mladé brandýské rozhodčí byly hodně za hranou basketbalové etiky. Naše oblíbená Eliška se rozplakala a odvetu již nechtěla pískat. Nakonec jsem jí přemluvili. Pan Kvasný se za své výroky ani nedokázal omluvit, což také svědčí o jeho trenérských kvalitách. V utkání, ve kterém šlo „o poslední místo“ se choval jako basketbalový hulvát. Za situace, kdy nejen ve středočeské oblasti chybí mnoho rozhodčích, je jeho chování vůči Elišce velkým zkratem a není potom divu, že se rozhodčí do pískání příliš nehrnou.

reakce „našich“: My jsme si také něčeho všimli. A to trošku upravené verze pana Čeňka.

Ukončete mobilní verzi