Site icon Basket Mělník

Easter Tournament Ostrava 2016

Starší minižáci U13 se zúčastnili velikonočního mezinárodního turnaje Easter Tournament Ostrava 2016. Oproti minulé sezóně jsme pro turnaj místo Prahy zvolili Ostravu. Družstvo složené z hráčů BK R&J EBC Mělník při TJ EMĚ a hráčů BA Roudnice nad Labem vyrazilo na turnaj ve čtvrtek ráno. Všem, kdo cestují do Ostravy, doporučuji využít vlaku společnosti Leo Express. Turnaj nám posloužil jako dobrá příprava na kvalifikaci na MČR.

BK Snakes Ostrava vs. BK R&J EBC Mělník 56:18

První utkání po příjezdu do Ostravy pro nás nedopadlo dobře. Soupeř nás v prvním poločase téměř k ničemu nepustil a vybudoval si dostatečný náskok. Naše špatná hra pokračovala i po změně stran. Až poslední čtvrtinu jsme dokázali o bod vyhrát.

ŠŠK KAC Jednota Košice (SVK) vs. BK R&J EBC Mělník 24:32

V pátek ráno jsme nastoupili k zápasu proti Košicím. Pokud jsme chtěli nadále pomýšlet na postup do semifinále, museli jsme tento zápas zvládnout. Začátek zápasu nám lehce utekl. Za stavu 6:0 pro Košice začali mělničtí aplikovat celoplošnou obranu a to se ukázalo jako velmi dobrý tah. Nedovolili jsme soupeři přihrát balón na jejich klíčového a hodně vysokého hráče. Ve druhé čtvrtině jsme vedení strhli na naši stranu a poločas skončil 17:15 pro Mělník. Náskok mohl být i vyšší, ale to bychom nesměli ve druhé čtvrtině zahodit 7 trestných hodů. Třetí čtvrtina byl velký boj. Nedokázali jsme proměnit naše šance, a soupeř se tak dostal do těsného vedení. Důležité ale bylo, že jsme ubránili podkošového hráče soupeře a Košice se tak nemohly dostat k většímu náskoku. V poslední části jsme díky dvěma rychlým košům získali vedení zpět a do konce zápasu ho již nepustili. Všichni zaslouží pochvalu za bojovnost. Jen ty trestné hody pánové 🙂

KK BB Basket Mladenovac (SRB) vs. BK R&J EBC Mělník 34:47

Pátek odpoledne a přímý souboj o postup do semifinále. Podle výsledků ve skupině se dalo očekávat vyrovnané utkání. Mírným favoritem ovšem bylo srbské družstvo. Utkání začalo o něco dříve než bylo plánováno,  a tak většina našich fanoušků nestihla začátek utkání. První čtvrtinu jsme sice prohráli těsně 8:4, ale nedali jsme soupeři nic zadarmo. Ve druhé čtvrtině jsme těsný náskok soupeře stáhli a v poločase byl vyrovnaný stav 17:17. Utkání se hrálo ve výborné atmosféře a ve vysokém tempu. Třetí část byla nesmírně vyrovnaná. Obrovské nasazení. Naše útočné akce soupeř zastavoval jen za cenu faulů. Po třetí části byl stav stále vyrovnaný 29:29. Ve čtvrté čtvrtině to do svých rukou vzal kapitán týmu Matouš Jurman a zatížil soupeřovo konto 16ti body. Soupeře jsme porazili 34:47 a z mého pohledu se jednalo asi o nejhezčí utkání z celého turnaje.

BBK Bánovce nad Bebravou (SVK) vs. BK R&J EBC Mělník 54:29

V semifinále nás čekal slovenský tým Bánovce nad Bebravou. Jediný tým, který nás dokázal na loňském turnaji v Praze porazit. Vítěz tohoto duelu postoupil mezi poslední 3 týmy, poraženému zbyl boj o 4. až 6. místo. V první čtvrtině jsme se ještě drželi, prohráli ji o 10 bodů. Bohužel druhou část jsme absolutně nezvládli a v poločase bylo o osudu utkání rozhodnuto – 37:7. Kluci zaslouží pochvalu za druhý poločas, kdy nic nezabalili a bojovali. Třetí část byla bodově vyrovnaná a poslední čtvrtku jsme dokázali dokonce i vyhrát. Bánovce zcela zaslouženě postoupili do finálové skupiny.

USK Praha vs. BK R&J EBC Mělník 51:33

V neděli ráno nás čekal pražský tým USK Praha. Po vyrovnané první čtvrtině jsme bohužel opět propadli ve druhé a třetí části. Kluci bojovali, ale na Sovy to bohužel nestačilo. Až poslední čtvrtina byla bodově vyrovnaná. Na vysoké výhře USK Praha to ovšem nic nezměnilo.

MBK Karlovka Bratislava (SVK) vs. BK R&J EBC Mělník 35:49

Poslední utkání na turnaji a čekal nás další slovenský tým. Souboj o 5. místo. O osudu utkání rozhodla již první čtvrtina, kdy jsme na soupeře vlétli a na rozdíl od jiných utkání jsme dokázali proměnit naše akce a soupeře jsme dokonale zaskočili. Díky našim fanouškům jsme měli opět bouřlivé domácí prostředí. Konečné páté místo na dobře obsazeném turnaji Easter Tournament Ostrva 2016 hodnotíme kladně. Sehráli jsme 6 těžkých zápasů s kvalitními soupeři. Lepší přípravu jsme si nemohli přát. Turnaj nám ukázal i věci, na kterých musíme v tréninku více zapracovat. Všichni hráči i realizační tým děkují fanouškům za podporu na celém turnaji. další informace o turnaji najdete na oficiálních stránkách turnaje
Kopec selfie 🙂
Společná fotka s týmem USK Praha
 
Ukončete mobilní verzi