Site icon Basket Mělník

Junioři U19 jsou přeborníkem Středočeského kraje

Junioři U19 sehráli 3 zápasy během sedmi dnů – 3 výhry s celkovým skóre 318:158. Před posledním zápasem v Kutné Hoře, který je na programu v neděli 24. dubna drží první místo s jedinou porážkou, a nemůže je tak již nikdo přeskočit. Junioři U19 se stávají přeborníkem Středočeského kraje pro sezónu 2015/2016.

Sokol Kutná Hora vs. BK R&J EBC Mělník U19 41:112 (statistika) a BK R&J EBC Mělník U19 vs. Sokol Kutná Hora 110:52 (statistika)

O víkendu 9. a 10. dubna byly na programu dva odložené zápasy s Kutnou Horou. V sobotu jsme se představili na půdě soupeře v 7 hráčích. V první čtvrtině se nám moc nedařilo. Několik ztrát a nízká úspěšnost střelby znamenaly, že se soupeř držel na dostřel. Od druhé části jsme přepnuli na vyšší rychlostní stupeň, dokázali jsme proměňovat jasné šance a rozdíl ve skóre narůstal. K nezastavení byl především Petr Janda, který díky své výšce dělal soupeři největší problémy. V první části hry se nemohl trefit a spálil i jasné šance. Od druhé části ovšem pod oběma koši dominoval a nakonec zatížil soupeřovo konto 42 body. Nedělní utkání s Kutnou Horou bylo podobné tomu sobotnímu. Soupeř dorazil se sedmi hráči. Pod košem opět kraloval Petr s 48 body.

BK R&J EBC Mělník vs. TJ Slovan Varnsdorf 96:65 (statistika)

Finále krajského přeboru. Bylo jasné, že tým, který vyhraje půjde na první místo. S Varnsdorfem jsme první utkání na jeho palubovce prohráli. Druhé naše střetnutí, tentokrát na domácí palubovce, dopadlo lépe pro nás. Třetí zápas ve Varnsdorfu jsme zvládli my (více jsme psali zde). K nejdůležitějšímu zápasu sezóny jsme nastoupili v téměř kompletní sestavě. Chyběl akorát Matěj Burda z rodinných důvodů. Raketový vstup do utkání znamenal v šesté minutě vedení 21:2 a určil ráz zápasu. Svých 206 cm pod košem dokázal opět dokonale využít Petr Janda a nastřílel 44 bodů a k tomu zablokoval několik soupeřových střeleckých pokusů. Náš náskok jsme postupně navyšovali. Oblíbená „stovka“ bohužel nepadla. Celkově byl k vidění pěkný zápas. Soupeř hraje velmi rychlý basketbal a každou naši ztrátu tak trestal rychlým protiútokem. My kralovali v postupném útoku. ostatní výsledky a tabulka soutěže  
Ukončete mobilní verzi