Site icon Basket Mělník

Junioři U19 vezou důležitou výhru ze severu Čech

Mělničtí junioři U19 zavítali v neděli 28. února na palubovku týmu, který dokázal zatím jako jediný mělnické hráče v probíhající sezóně porazit.

TJ Slovan Varnsdorf vs. BK R&J EBC Mělník 67:85 (statistika)

Důležitý zápas – souboj o první místo v krajském přeboru juniorů U19. Těžký zápas se dal očekávat v severočeském Varnsdorfu. S týmem navíc neodcestovali Láďa Petřík – stabilní hráč základní sestavy, který plnil povinnosti ve svém mateřském klubu v Příbrami, tak hlavní trenér Tomáš Kvasný, který cestoval s dalším úspěšným mělnickým týmem starších minižáků. Nechyběl naopak mělnický odchovanec Matěj Burda, který již válí v dresu Sokola Pražského. Nástup do utkání měli lepší domácí, kteří se dostali rychle do vedení 6:4. Bylo to ale naposledy, kdy v utkání vedli. Již během první čtvrtiny Mělník otočil a dostal se do vedení 13:19. Ve druhé čtvrtině jsme si neodpustili některé zbytečné ztráty. Proto jsme dokázali náskok navýšit jen o další 4 body. Domácí začali ve druhém poločase bránit zónu. Mělnické hráče to ovšem nezaskočilo a sérií 12:0 domácím výrazně odskočili. Varnsdorf se sice pokusil utkání ještě zdramatizovat, ale rozdíl ve skóre už neklesl pod 10 bodů. Mělník si tak ze severu Čech odváží velmi cennou výhru. Pokud zvládne i domácí utkání s Varnsdorfem, bude už velmi blízko titulu přeborníka Krajského přeboru juniorů U19.

Krátké hodnocení asistenta trenéra Jana Karlovce

Za základ dnešní výhry považuji fakt, že jsme dokázali vymazat nejlepšího hráče domácích Ježka, který nám dal v posledním utkání 30 bodů. Kuba Laudin odvedl výbornou práci v obraně a domácího hráče doslova zdeptal. Kluci mě potěšili i tím, že až na výjimky plnili taktické pokyny, které zněly jednoduše – dostat to na naše pivoty, kde jsme měli nejen výškovou, ale i kvalitativní převahu.

hodnocení mělnického kapitána Dominika Jandy

Osobně jsem se na zápas hodně těšil, zároveň jsem ale věděl, že půjde o klíčový zápas s ohledem na vítězství v soutěži. První půlka skončila tak jasně, že jsem to ani tak snadné nečekal.  Ovšem když ve 3/4 na nás postavili zónu, tak jsem se začal o výsledek obávat. Naštěstí jsme se semkli a všichni do jednoho to odmakali a skóre opět navýšili a závěr už byl poklidný. Teď hlavně zvládnout zbylá utkání a bude to super.
   
Ukončete mobilní verzi